Monday, June 24, 2013

Pembahagi ruang

Tujuan utama "make over" pembahagi ruang ini adalah untuk menggantikan fabrik berwarna putih yang sering dicakar kucing.

Pic 1: Fokus kan pandangan anda pada fabrik putih tu yang dibelakang, bukan kucing yang sedang posing tu. Itu merupakan fabrik asal daripada kedai. Fabrik itu mudah carik jika terkena kuku kucing.              Disebabkab tuan punya barang minta saya yang pilih, So saya fikir konsep merah putih adalah yang terbaik. Saya kekalkan warna putih sebab mampu menjadikan ruang lebih besar. Fabrik putih tu saya lapiskan 2 sebab harap-harap mampu bertahan denga kuku kucing.Manakala yang merah tu pula saya pilih LENDA daripada IKEA, harga RM25.90 se meter.  Semuanya saya buat daripada fabrik yang tebal, harap-harap mampu bertahan lama

Pic 2 - Saya letakkan di atas coffee table untuk mendapatkan close-up dengan lebih jelas. Rupa - rupanya boleh dijadikan lapik meja juga.         

Pic 3-  Gambar closed up sulaman yang saya buat, serupa dengan corak fabrik putih sebelah supaya fabrik merah tidak nampak kosong                    
Pic 4 - Gambar keseluruhan fabrik pembahagi ruang sebanyak 4 keping. Warna merah dan putih diselang selikan.

Gambar 5 & 6, Fabrik telah dilekatkan menggunakan pelekat Valcro. Jadi fabrik boleh dicuci atau diganti berbanding fabrik asal yang dilekatkan terus pada kayu.2 comments:

  1. Sulaman ringkas sahaja, bagi kain tu tak nampak kosong sangat

    ReplyDelete

Thanks for your visit and comments.